Aranjamentele florale au devenit în ultima vreme cele mai minunate decoruri, care ne inspiră, ne fac ziua mai minunată, ne înveselesc şi ne încântă.

Aranjamentele florale profesionale, nu sunt doar nişte flori aşezate într-un recipient sau o vază, ci din contră acestea au tendinţa de a ne arăta o anumită parte din artă, care impresionează.
Natura artistică a acestor aranjamente nu urmează o regulă strictă, sau o anumită cromatică a culorilor ci reprezintă un stil distinct de prezentare.
În general se cunosc 3 stiluri de aranjamente florale: orientale,  tradiţionale şi moderne.
Aranjamentele orientale, foarte căutate mai ales pentru decorarea locuinţelor şi a birourilor sunt reprezentate într-un mod deosebit, deoarece acestea nu pun un foarte mare accent pe flori şi pe cromatică ci mai degrabă pe forma şi combinaţiile frunzelor şi pe accesoriile care sunt aplicate cum ar fi : o pană, un fluture etc, realizând o armonie aparte.
Aranjamentele tradiţionale se realizează de obicei în vase decorative şi pun un foarte mare accent pe o paletă cromatică foarte variată care formează un tot unitar, cu culori plăcute vederii. Aranjamentele tradiţionale sunt cele mai cunoscute, fiind alese cel mai adesea la evenimente speciale: botez, nuntă, cununie.
Aranjamentele moderne preferă să surprindă prin culori puternice şi anumite accesorii, regăsite cel mai adesea sub forma anumitor figuri geometrice. Acestea nu urmează nici o linie clară sau clasică, iar modul de realizare este strict ansamblul de vedere al unui artist, aici regăsindu-se floristul sau designerul.

Cele mai interesante lucruri de marcat la categoria aranjamente florale ar fi :

– faptul că acestea indiferent de stilul îmbinat poate fii un cadou ideal pentru oricine
– în realizarea acestora nu există graniţe, imaginaţia fiind singura pasibilă la realizarea acestora
– sunt foarte utile în decorarea spaţiilor indiferent de natura lor: sala de evenimente, birou, cameră de zi, salon de oaspeţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Atelier Floral Online | aranjamente florale, trandafiri criogenati in Bragadiru, Bucuresti - livrare