Magnolia este o planta nepretenţioasa în general, pe care o gasim in multe florarii din Bucuresti.

Magnolia este cunoscuta şi cultivata în Asia şi America de foarte multa vreme, în China fiind folosita înca din 1083 la vindecarea unor boli.

Este o planta care iubeşte soarele, mai ales dimineata, dar se poate cultiva şi la semiumbra. Magnolia se dezvolta cel mai bine în plin soare, dar înfloreşte fara nicio problema şi daca se afla la umbra copacilor din jur.

Florile de magnolii sunt mari, solitare si regulate iar culorile difera in functie de specie. Exista magnolii cu flori albe, roz, mov, verzui-galbui, albastrui sau purpurii.

Magnolia se planteaza toamna, înainte sa vina frigul. Cele mai mari sanse ca micul copacel sa se prinda este plantarea toamna.

Acest arbore evolueaza bine în zone calde, cu un climat bland, iar iarna are nevoie de protecție la radacina.

Inaltimea acestor specii de arbori este cuprinsa intre 3 metri Magnolia Liliflora iar Magnolia grandiflora si acuminata intre 28-30 metri.

Prefera solurile ușor acide și uraște solurile calcaroase. . În groapa de plantare se pune un strat de nisip sau pietriș pentru a preveni stagnarea apei, care poate duce repede la distrugerea radacinilor. Groapa trebuie sa aiba dimensiunea pachetului de radacini, astfel încat acestea sa nu fie înghesuite sau presate la plantare.

Dupa plantarea magnoliei, acoperiţi pamantul de sub ramuri cu talaş, bucaţi marunţite de scoarta de copac, frunze uscate sau ace de pin. Stratul trebuie sa fie cam de 8 cm si trebuie inlocuit periodic. Acest strat protector ajuta la mentinerea umiditatii de la suprafata pamantului.

Primavara și vara magnolia se uda o data pe saptamana, daca nu ploua suficient. Planta are nevoie de circa 5-7 litri de apa în sezonul cald, în fiecare saptamana, iar în zilele caniculare de 2-3 litri de apa în fiecare zi.

Cel mai bun moment pentru taierea magnoliei este la sfarşitul primaverii, dupa ce a înflorit, pentru ca ranile provocate la taiere sa aiba timp sa se vindece în perioada de vegetaţie.

Oricine poate crește și îngriji o magnolie, atata vreme cat ține cont de aceste sfaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Atelier Floral Online | aranjamente florale, trandafiri criogenati in Bragadiru, Bucuresti - livrare