Dacă până acum am rămaşi foarte surprinşi de câte ori am văzut un aranjament floral, nu trebuie să ne speriem de faptul că noi nu am putea reuşi. Pentru a încerca realizarea unui aranjament trebuie doar să procurăm cele necesare şi să ne lăsăm imaginaţia să zboare.

Iată câteva trucuri utile în realizarea unui aranjament floral reuşit:

Alegerea vasului potrivit

Pentru a realiza un aranjament floral, prima dată trebuie să ne hotărâm asupra vasului în care acesta va fi construit. Vaza, este unul dintre cele mai cunoscute recipiente pentru realizarea acestora, dar niciodată nu trebuie să ne oprim asupra acesteia, pentru a realiza un aranjament floral deosebit putem alege orice al vas decorat sau nu, o simplă ceaşcă de cafea, o sticluţă de parfum, un ceainic sau orice alt vas pe care îl avem la îndemână sau ne atrage atenţia.

Alegerea florilor

Majoritatea aranjamentelor florale sunt realizate din flori naturale. Deşi este cunoscut faptul că acestea se vor ofili şi durata lor de viată este limitată, iată că există câteva trucuri prin care se poate prelungi perioada de menţinere a acestora. Unul dintre cele mai cunoscute trucuri este bazat pe folosirea unei linguriţe de zahar şi a uneia de vodkă în apa în care acestea sunt aşezate. Acest ametec adaugat la fiecare 3 zile în apă va prelungi rezistenţa florilor. Un alt truc este folosirea bănuţilor de cupru în apă, care au efectul de a reduce formarea bacteriilor şi a ciupercilor, care duc la ofilirea acestora.
Aranjamentele florale se bucură de acelaşi succes şi dacă sunt realizate din flori artificiale, uscate sau de paie sau chiar din flori realizate din hârtie.

Aranjarea florilor

Pentru a obţine anumite forme se poate folosi banda dublu adezivă.  Buchetele rotunde se obţin de obicei prin aşezarea tulpinilor în forma unui  x.  De asemenea pentru un aspect aparte este indicată folosirea accesoriilor care poate fi orice aveţi la îndemână: o pană colorată, o panglică, o fundă, un fluture, şirag de mărgele etc. Pentru un echilibru şi o susţinere puternică a tulpinilor fragede puteţi folosi crenguţe, aceste având şi un farmec aparte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Atelier Floral Online | aranjamente florale, trandafiri criogenati in Bragadiru, Bucuresti - livrare