Planta cu viata lungă, disponibilă într-o mare varietate de nuanțe, având perioadă de înflorire din primăvară târzie până la începutul verii este pe departe regina sezonului.

Bujorul este una din cele mai cultivate plante pentru flori, asta încă din cele mai vechi timpuri. Prima lor consemnare în documente datează de acum 4 mii de ani.

Deși se adaptează foarte bine, bujorul are nevoie de un sol bogat și afânat.

Bujorii au nevoie de soare cel puțin 6 ore pe zi pentru a înflori și de mult spațiu.

Cea mai bună perioadă pentru plantarea bujorului este începutul toamnei, din septembrie până la mijlocul lui octombrie. Astfel, planta va avea suficient timp să se aclimatizeze pe timpul iernii.

Bujorul ne bucură ochiul cu flori la sfârșitul lui mai – începutul lui iunie.

Tufa se ofilește în fiecare toamnă, iar resturile moarte trebuie înlăturate. În primăvara următoare tufa va crește de la zero.

În perioadele secetoase, udarea profundă este plăcerea lui (2-3 galeți de apă la fiecare tufă, turnate încet pentru a fi absorbite în profunzime).

Tufele de bujori se amplasează în spații însorite sau, în caz de forță majoră, în locuri semiumbrite, dar aerisite.

Dacă vreți să-l mutați sau înmulțiți, neapărat țineți cont că planta va începe să înflorească abia din al treilea an, după plantare.

Plantarea nu se face mai adânc de 5-10 cm, nici măcar în zonele mai geroase, deoarece întârzie înfloririrea cu 2-4 ani.

Pentru ca semințele florii să nu afecteze florile de anul viitor, acestea trebuie tăiate, puse în vază sau dăruite persoanelor dragi.

Dacă bujorul este achiziționat în ghiveci, atunci plantarea se poate face oricând, începând cu luna mai până toamna, în octombrie.

Într-un buchet de mireasă, bujorii semnifică timiditate.

Bujorul rămâne un simbol al prosperității, iar explicația este foarte simplă.

Inițial, el putea fi cultivat numai de cei bogați, care făceau parte din elita socială a Japoniei, astfel că floarea a fost imediat asociată cu bogăția.

Se mai zice că semințele unor varietăți de bujori emit o lumină palidă în întuneric. Pentru a fi folosite ca remediu, rădăcinile de bujor trebuiau recoltate noaptea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Atelier Floral Online | aranjamente florale, trandafiri criogenati in Bragadiru, Bucuresti - livrare