De multe ori se intampla ca florile taiate sa nu reziste atat de mult cat ne-am dori.

Durata de viata a florilor taiate depinde de mai multi factori.

Unul dintre acestia ar fi calitatea precara a florilor care se gasesc pe piata. In general, datorita pretului mai mic de achizitie, florarii se aprovizioneaza cu flori de import de calitatea a doua sau a treia, acest lucru insemnand ca florile sunt mai vechi si mai putin rezistente. Industria florilor taiate si categoriile de flori va fi subiectul unei alte postari.
Totusi, putem sa prelungim durata de viata a florilor si acasa, prin cateva metode simple si la indemana oricui.
Inainte de a aranja florile in vas trebuie sa taiem din tulpina cel putin 2 cm. Este indicat sa se foloseasca un cutit sau o foarfeca foarte ascutite. Niciodata nu trebuie rupte tulpinile. Pentru a se evita patrunderea aerului in tulpina in momentu taierii, este indicat ca taierea sa se faca sub apa. Este destul de simplu, daca scufundati partea care urmeaza a fi taiata intr-o galeata umpluta in prealabil cu apa.
De mentionat este faptul ca floarea, in primele 2-3 ore de la taierea tulpnii, absoarbe o foarte mare cantitate de apa, iar acest lucru este vital pentru starea ei din urmatoarele doua zile.
Deasemenea trebuie indepartate toate frunzele de pe partea de tulpina care intra in apa, pentru a se evita dezvoltarea bacteriilor.
Apa florilor trebuie schimbata cel putin odata la doua zile, cu repetarea procedurii de taiere a tulpinilor. Pentru o durata mai mare de viata, florile trebuie asezate in spatii racoroase, evitandu-se curentii de aer sau caldura excesiva.
Putem adauga in apa in care asezam florile substante nutritive speciale pentru flori taiate sau o varianta mai simpla, la indemana oricui. Adaugati in apa o lingura de zeama de lamaie, o lingurita de zahar si o lingura de inalbitor. Inalbitorul, in cantitate mica nu este daunator florilor si previne dezvoltarea de bacterii.
Probabil ca vi s-a intamplat sa constatati ca florile dumneavoastra se ofilesc mult prea repede decat va asteptati, cateodata chiar in ziua in care le primiti. Vestea buna este ca desi ele isi inclina capul si au un aspect vestejit, ele nu sunt complet pierdute. Este posibil sa fi patruns aer in tulpina, iar apa sa nu circule corespunzator prin tija.
Acest lucru se poate remedia scufundand florile in apa rece cateva zeci de minute. Inainte sa le scoateti din apa, taiati 2 cm din tulpina, chiar sub apa, apoi asezati-le in vaza cu apa proaspata.
Recent am facut acest lucru cu un buchet de Liziantus, iar rezultatul a fost peste asteptarile mele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Atelier Floral Online | aranjamente florale, trandafiri criogenati in Bragadiru, Bucuresti - livrare